Iris Bergcrantz & Vindla String Quartet - Sigtunastiftelsen

2020-11-21 kl 20.30

 

Kritikerrosade Iris Bergcrantz besökte under våren Sigtunastiftelsen som en i gruppen Åkervinda. Nu återkommer hon som solosångerska med eget band. Nyligen släpptes hennes andra soloalbum Young dreams där hon skrivit och arrangerat för jazzkvartett och stråkkvartett. Musiken inspireras av 60-tals jazz, klassisk impressionism, folkmusik och experimentell pop. Iris har spelat på scener som Rochester International Jazz Festival, A-Trane, Berlin, samt turnerat runt om i Europa och blivit omnämnd i pressen som ”Ny svensk jazzsensation”, ”en av Sveriges, ja världens främsta jazzvokalister” och ”A force of nature”. 

Känslogalan - Palladium, Malmö

2020-11-24 kl 19.00

 

Den 24 November kl 19.00 öppnas dörrarna till världens första Känslogala. Med allvar och skratt, glitter och glamour görs plats för en särskilt känslig kväll på Palladium i Malmö. Kvällen blir rena rama julafton för våra känslor, då artister och konstnärer kommer att ta plats på sscen för att sätta ljus på känslornas betydelse. En hyllningskväll till alla personer och initiativ som skapar ökad förståelse för känslorna. Med artister som bl a Hanutten, Hush Forever, Cecilia Nordlund, Vindla String Quartet, Dominique Wooten Embretson m.fl. 

Vindla i Glaslandet - Malmö Live

2021-01-23 kl 11.00

 

Vad döljer sig på andra sidan spegeln? Philip Glass minimalistiska musik guidar oss genom Glaslandet, en magisk spegelvärld där allt är uppochner, bakochfram och ingenting är omöjligt. Föreställningen bygger på en fri tolkning av Lewis Carrolls Alice i Spegellandet. Vi trillar rakt in i ett vindlande äventyr där barnen får vara med och hjälpa Alice genom glömskans skog, på hoppande tåg och över forsande bäckar.

Connect Festival - St Pauli Kyrka, Malmö

2021-02-12

 

Tonsättarstudenterna vid MHM (Musikhögskolan i Malmö) bjuder in till Connect Festival med nyskrivna verk på temat Kärlek. 

Please reload

KOMMANDE KONSERTER