top of page

PRESSBILDER

För högupplösta foton maila oss på vindlastringquartet@gmail.com.

SAGT OM OSS

Visste man inte bättre kunde man tro det var ett skrytprojekt – stråk­kvartetten Vindla får en egen kväll på festivalen och ska tvunget visa upp sin tokstora bredd ... Men nej: detta är bara ett axplock ur kvartettens professionella krets och bara en bråkdel av vad de fyra behärskar. (Om Vindla med gäster på Malmöfestivalen)

After meeting Vindla String Quartet I was completely sure they were the right musicians to help me realize my vision of rhythmical and contemporary music for strings, with a jazz touch. I am forever grateful to them for their great musicality, dedication and openness.

Lina Nyberg

Booklet, Aerials

Tvärt emot vad man kanske skulle kunna tro är det med stråket som Nybergs humoristiska och mest oberäkneliga sidor blir som tydligast. (Recension av Aerials med Lina Nyberg)

Men att arrangera stråkar för popbaserad musik kan vara så mycket mer. En stråkkvartett som tillåts ta utrymme och interagera med låtskrivaren och producenten kan sporra de övriga musikerna och bidra till en musik med större dynamik, rikare klanger, oväntade möten. Kvartetten Vindla är ofta en sådan.

Please reload

vindlaWide(1)
Vindla1205
Vindla_i_Glaslandet_Henrik_Lundström_(2)
Vindla pressbild 4
Vindla1205bw
bottom of page