top of page

PRODUKTIONER OCH SAMABETEN

För bokning och mer info, kontakta oss

Tvära kast mellan genrer har blivit något av Vindla String Quartets signum. De har med sin genreöverskridande repertoar och sina många samarbeten gjort sig kända som en av Sveriges mest spännande kammarmusikgrupper. Kvartetten både komponerar och arrangerar musik och söker ständigt nya musikaliska former. Under namnet Vindlas Speldosa plockar Vindla russinen ur kakan och bjuder på crème de la crème ur en rik och varierande repertoar där det kan nämnas verk av bland andra Philip Glass, Elena Kats-Chernin, Gabriella Lena Frank och Astor Piazolla. Kvartetten bjuder in till ett kravlöst och inkluderande konsertformat för att dela med sig av musikaliska äventyr och överraskningar, stråkkvartett när den är som bäst. 

- en interaktiv familjeföreställning med rytmikpedagog Helena Hagström

Vad döljer sig på andra sidan spegeln? Philip Glass minimalistiska musik guidar oss genom Glaslandet, en magisk spegelvärld där allt är uppochner, bakochfram och ingenting är omöjligt. Föreställningen bygger på en fri tolkning av Lewis Carrolls Alice i Spegellandet. Vår Alice får i uppdrag av den Röda Drottningen att korsa den schackrutiga spelplanen. Vi trillar rakt in i ett vindlande äventyr där barnen får vara med och hjälpa Alice genom glömskans skog, på hoppande tåg och över forsande bäckar. 

Taube Seglar Österut

- en musikalisk resa om att hitta hem

Sveriges stora nationalskald Evert Taube var sjöman. För över hundra år sedan korsade han Atlanten fram och tillbaka och hans upplevelser i Sydamerika inspirerade honom hela livet.
Vi fortsätter Everts resa men denna gång åker vi österut. Vi låter de svenskaste av sånger, Evert Taubes visskatt, möta den arabiska musikens sound, rytmer och instrument.

I ett samarbete mellan musiker från skilda genrer och med olika erfarenheter hittar vi våra gemensamma nämnare och återskapar sångerna i en lekfull kulturkrock. Våra traditioner är inte så långt ifrån varandra som en kan tro.

- indisk folkmusik i magiskt möte med västerländsk stråkkvartett

Vindla har här slagit sig samman med Europas ledande violinist inom den sydindiska klassiska traditionen, Jyotsna Srikanth, för att spela hennes livfulla kompositioner sprungna ur en karntaisk musiktradition och tillsammans leka med gränserna mellan öst och väst. 

 

Jyotsna Srikanth, född och uppvuxen i Bangalore i södra Indien, är djupt rotad i den sydindiska musiktraditionen men har numera sin bas i London där hon breddat sina kunskaper inom västerländsk violin och harmonik. Hon har samarbetat med kända namn inom världsmusik och jazz-scenen och spelat in musik till över 300 indiska filmer. Numera jobbar hon med att komponera indiska violinkonserter som hon framfört med flera av Storbritanniens orkestrar bl a Londons filharmoniska orkester. Hon arbetar även som konstnärlig ledare för London International Arts Festival. 

-nyskriven kammarjazz om rymd och fåglar

Som del två i Lina Nybergs trilogi om världen, elementen och musiken släpptes den 4 mars 2016 CDn AERIALS (Hoob records/Border).

Denna gång har Lina komponerat musik speceillt för Vindla String Quartet. Musiken går i luftens tecken och handlar om fåglar och människor på väg genom rymden. Klangerna för tanken till Ravel och Debussy men också singer-songwriter traditionen inom jazzen i vilken Lina har sina musikaliska rötter. 

Please reload

bottom of page